Tilbake

Bli med å gjøre standarderer enklere å bruke!

Ikke alle synes det er enkelt å sette seg inn i en standard. Hvordan kan NEK gjøre standarder enklere å bruke? Til dette trenger NEK innspill fra deg som bruker standarder. NEK oppretter derfor brukergrupper som kan bidra med innspill til hvordan man kan gjøre hverdagen til en standardbruker bedre. Du er herved invitert til å bli med på å gjøre standardene bedre og enklere å bruke.

Komitearbeid

Nye digitale virkemidler gir nye muligheter. NEK ønsker derfor innspill fra deg som bruker standarder! Vi etablerer derfor brukergrupper som retter seg mot ulike fagområder. Brukergruppen vil bidra til å lage gode verktøy og hjelpemidler til standardene.

NEK understreker at det tekniske innholdet i publikasjonene forvaltes av standardiseringskomiteene, og spørsmål til innholdet stilles i NEKs tjeneste Spørsmål og svar.

Hvorfor bli med i en NEK brukergruppe?

Som medlem i en brukergruppe kan du gi innspill til tiltak som vil øke brukervennligheten og tilgjengeligheten for deg som er bruker av standardene. Du kan for eksempel gi tilbakemeldinger om digitale verktøy, veiledere, instruksjoner, opplæring eller annet som kan gjøre det enklere å bruke standarden.

Deltagerne vil få tidlig tilgang til utprøving av nye digitale verktøy, og NEK vil fra tid til annen gjennomføre spørreundersøkelser.

Innspill fra gruppa kan også formidles til standardiseringskomiteene. På den måten kan du være med å forme fremtidens standarder.

Brukergruppe med fokus på digitale verktøy for symboler

Først ut er en brukergruppe for brukere av NEK 144 Grafiske symboler for el- og ekom-dokumentasjon. NEK 144:2017 inneholder et utdrag av grafiske symboler som er ansett å ha størst utbredelse og anvendelse innen elektroteknisk dokumentasjon i Norge. Standarden inneholder også tegningsregler og beskrivelse av  hvordan man kan lage egne symboler.

NEK forbereder en revisjon av NEK 144 og i den forbindelse ønsker vi tilbakemeldinger fra brukere for å undersøke om det er nye digitale verktøy vi kan benytte oss av som kan øke brukervennligheten.Et eksempel kan være muligheten til å laste ned symbolene direkte fra standarden. Er det interessant? I så fall, på hvilke(t) format? Er det annen funksjonalitet som kan være nyttig? Du vil få anledning til å prøve de nye løsningene underveis i utviklingen.

Les mer om brukergrupper her:

Brukergrupper – Norsk Elektroteknisk Komite (NEK)